Bambukläder Kloka kläder

Mjuka och följsamma kläder av Bambu

Bambukläder Itab Outdoor

Med ett aktivt liv utomhus tror vi att en bra grund är att ha följsamma och bekväma kläder närmast kroppen. Vi har därför noga valt ut vårt sortiment av Bambukläder för att kunna ge dig maximal komfort i form av otroligt mjuka och sköna t-shirts, underkläder & strumpor som kan användas varje dag.

Våra plagg tillverkas av 100% biologiskt nedbrytbar bambuviskos. Den biologiska och förnyelsebara bambun som vi använder oss av kommer mestadels från Mosobambun och kallas även för ”jättebambu”. Mosobambu är den snabbast växande plantan i världen. Vi använder oss endast av Bambu som växer organiskt utan konstbevattning, bekämpningsmedel eller gödning i sluttningsplantager certifierade av FSC. Produktionen sker i en helt integrerad och sluten process, med full återanvändning av kemikalier. Man återanvänder även större delen av vattnet i processen. Bambun skördas för hand och är skonsam mot miljön. Bambun påverkar inte heller den utrotningshotade pandan eftersom deras föda består av en lägre bambusort.

Det finns många bra fördelar att välja ett plagg av den bambu som vi använder:

  • Miljövänligt material, odlas helt organiskt
  • Naturliga egenskaper som gör materialet fräscht längre
  • Lyxigt mjukt och följsamt material
  • Runda, fina ioch lena fibrer som är mycket bra för känslig hud
  • Fuktreglerande som håller huden sval när det behövs och varm när det behövs

Våra bambukläder kan med fördel användas för dig som är aktiv tack vare sin höga absorptionsförmåga men dock ej för träningssyften där man jobbar hårt fysiskt och svettas mycket, se hela vårt sortiment av Bambukläder online. Dessa kläder är perfekt för vardagligt användande och gör din vardag extra behaglig tack vare materialets fina egenskaper.

1 Kommentar

Kommentera